Keresés
5O
Győr
2017.11.20., hétfő (Jolán)

Mindenképp győzniük kell a kéziseknek!

MTI- 2016.09.24. 11:06
303
Döntő jelentőséggel bír a bajnoki cím szempontjából a szombati Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria rangadó a női kézilabda NB I-ben, hiszen a mostani szezonban nem rendeznek külön finálét vagy rájátszást, így az egymás elleni mérkőzések különösen nagy súllyal esnek latba.
Forrás:MTI Fotó: Krizsán Csaba

A két BL-résztvevő már a 2. fordulóban találkozik, a szombati győri csata 16 órakor kezdődik. A következő párharcukat március elejére írták ki, annak pontos időpontja a nemzetközi kötelezettségektől is függ majd.

A címvédő ETO a honlapján jelezte: magabiztosan várja a rangadót. Ugyanakkor mindkét oldalon vannak hiányzók.
A hazaiaknál továbbra sem százszázalékos Tomori Zsuzsa és Lakatos Rita, ám a Kisvárda elleni 32-21-es bajnoki nyitányt kihagyó Heidi Löke már teljes erőbedobással edzett, és harcra kész. 

Ambros Martín vezetőedző elmondta, az elmúlt hetekben az volt a cél, hogy a nyáron érkezett világklasszist, a norvég Nora Mörköt minél jobban beépítsék a csapatba.

A Budaörs elleni 33-25-tel rajtoló Ferencvárosból a héten kidőlt Zácsik Szandra, ez érzékeny veszteségnek számít. A válogatott átlövő vállműtét miatt hosszú pihenőre kényszerül. A Győrből az FTC-hez igazolt Kovacsics Anikó a közelmúltban bokasérüléssel bajlódott, de ő várhatóan pályára lép volt csapatársai ellen az Audi Aréna Győrben.

A két csapat utolsó huszonöt győri bajnoki találkozójából a fővárosiak kétszer nyertek (2004. április 28-án és 2015. május 14.-én), egyszer döntetlent értek el (2004. február 29-én), és 22-szer kikaptak. 

Az előző szezonban hétszer mérkőztek a felek, hatszor az ETO, egyszer az FTC - az alapszakasz népligeti felvonásán - diadalmaskodott. Agyőriek háromszor is nagy különbséggel verték legfőbb hazai riválisukat, a BL-negyeddöntőjében a két találkozó összesítése 71-41 volt.

Hozzászólások