Keresés
-18O
Győr
2021.01.24., vasárnap (Timót)
  • Főoldal
  • Sport
  • MOB - Bartha Csaba társadalmi munkában marad a győri kézilabdaklub élén

MOB - Bartha Csaba társadalmi munkában marad a győri kézilabdaklub élén

MTI- 2016.11.23. 14:01
473
Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) frissen kinevezett főtitkára továbbra is betölti a Győri Audi ETO KC elnöki tisztét, de ezentúl csak társadalmi munkában.

A sportvezető erről szerdán reggel, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt.

"Nem lenne szerencsés, ha egy jó formában csapatnál olyan vezetőváltás történne, amely esetleg megzavarná a lányokat, illetve a szakmai stábot, ezért Borkai Zsolttal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy folytatom a munkát a győri kézilabdaklub élén, de ezentúl kizárólag társadalmi munkában" - jelentette ki Bartha Csaba, aki kiemelte: fizetést mostantól nem vesz fel győri elnökként.

Az új főtitkár úgy fogalmazott: nem tudja, miért váltak el közös megegyezéssel elődjétől, Szabó Bencétől, mindössze annyit mondott, hogy a MOB elnöksége Borkai Zsolt elnök felterjesztésére keddi zárt ülésén tíz igen és egy nem szavazat mellett döntött a közös megegyezéses szerződésbontásról.

Bartha Csaba kitért arra is, hogy a januárban hatályba lépő új sporttörvény szerint egyértelmű, hogy a MOB feladata ezentúl egyrészt a magyar sportot szolgálva a sportszakmai javaslattétel, másrészt a nemzetközi eseményekre, a pjongcsangi téli olimpiára, valamint a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) való felkészülés koordinálása és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat menedzselése lesz. 

Az új főtitkár elmondta azt is, hogy a MOB december 20-án tartja alapszabály-módosító küldöttközgyűlését, ez alapján fog kialakulni a következő közgyűlés összetétele, majd megalakulnak a nem olimpiai sportágakat, a versenysportot, a paralimpiai sportot, valamint a diák- és szabadidősportot irányító civil szervezetek.

Hozzászólások