Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)
  • Főoldal
  • Sport
  • Női kézilabda-vb - Az utazó keret között hat győri játékos

Női kézilabda-vb - Az utazó keret között hat győri játékos

Offmedia- 2015.12.02. 13:00
451
Németh András szövetségi kapitány kihirdette a magyar női kézilabda-válogatott 18 fős utazó keretét a szombaton rajtoló dániai világbajnokságra. A válogatott között, hat győri játékos szerepel.
Forrás:nlcafe

Az elmúlt napokban együtt készülő játékosok közül, Korsós Dorina marad Magyarországon tartalékként. A csapat csütörtökön kel útra Herningbe, és szombaton játssza első vb-mérkőzését, Tunézia ellen.

A világbajnokság rajtjára legfeljebb 16 kézilabdázó nevezhető, a torna során két cserére nyílik lehetőség.

Az utazó 18 fős keret:

kapusok: Bíró Blanka (Ipress Center-Vác), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO KC)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC)
jobbátlövők: Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC), Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
beállósok: Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC)
balátlövők: Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA), Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balszélső: Erdősi Ildikó (Siófok KC)

A magyar női kézilabda-válogatott azzal a céllal vág neki a szombaton rajtoló dániai világbajnokságnak, hogy ott bekerüljön a legjobb hét közé és jövő márciusban szerepelhessen az olimpiai kvalifikációs tornán, vagy pedig közvetlenül jusson ki az ötkarikás játékokra. 
Ha a magyarok végeznek az élen a világbajnokságon, egyből olimpiai résztvevőkké válnak, ha pedig a 2-7. helyen zárnak Dániában, kvalifikációs tornán indulhatnak. Részt vehetnek selejtezőtornán akkor is, ha nem sikerül a vb-n az első hét között végezniük, ugyanakkor a legjobb hétben zárnak azok, akik a tavalyi Eb-n megelőzték az ott hatodik magyarokat. Vagyis az ezüstérmes spanyolok, a bronzérmes svédek, az Eb-negyedik montenegróiak és az Eb-ötödik franciák. Ez esetben a kontinens képviseletében lehet ott a magyar válogatott az egyik kvalifikációs tornán.

(MTI)

Hozzászólások