Keresés
-18O
Győr
2019.08.22., csütörtök (Menyhért, Mirjam)
  • Főoldal
  • Sport
  • Nyolc gólos győzelem az idei év bajnoki debütálásunkon

Nyolc gólos győzelem az idei év bajnoki debütálásunkon

Offmedia- 2016.01.04. 09:11
187
A Győri Audi ETO KC a 2016-os évet a Fehérvár elleni bajnoki mérkőzéssel kezdte.

Még érezni lehetett az évkezdetet, de a győri lányok nem engedték ki kezükből az irányítást. Az első játékrészt követően öt gólos előnnyel vonultak pihenőre, amely a meccs végére nyolcra emelkedett.

A mérkőzés előtt a világbajnoki döntő résztvevőit: holland és norvég játékosainkat köszöntöttük, akiknek összlétszáma immáron hatra emelkedett, ugyanis a norvég Ida Alstad tegnaptól szintén csapatunk tagja.

A kezdő sípszó előtt egyperces néma tiszteletadással adóztunk a közelmúltban elhunyt Duck Zoltán emlékére.

A meccsen Kovacsics Anikót nélkülöztük, aki egy edzésen izomsérülést szenvedett a vádlijában. Bízunk benne, hogy jövő szombatra már harcra fogható lesz, viszont ezúttal szinte végig Nycke Groot látta el az irányító feladatokat.

1. félidő

A hazai csapat kezdte a mérkőzést, az első találat azonban az ellenfél neve mellé húzható. A győri játékosok azonban gyorsan magukra találtak, és átvették a vezetést. A különbség folyamatosan nőtt, az első félidő végére öt gólra növeltük előnyünket.

2. félidő

Az ötvenedik percig maradt a négy-ötgólos előny, nem sikerült jobban leszakítani az ellenfelet. Az utolsó tíz percben jobban megmutatkozott a két csapat közötti különbség, így nyolc gólos győzelem lett a vége. Csapatunkban Heidi jeleskedett a falban, rengeteg büntetőt kiharcolva, és szép gólokat is lőve. Linn Sulland is hat góllal járult hozzá a győzelemhez, főként a hetesek értékesítéséből, de két szép átlövésgólt is láthattunk tőle. Nycke hozta a VB-formáját, szép megoldásokkal, betörésekkel, átlövésekkel jeleskedett, összesen 7 gólig jutott.

Ambros Martín véleménye szerint: "Két pont megszerzésével kezdtük az új esztendőt. Az elmúlt napokban kemény edzéseket vezényeltem, hiszen a korai bajnoki és BL-szezonkezdésre formába kell lendülni a csapatnak. Ez a pályán is látható volt, összességében elégedett vagyok a lányokkal."

Planéta Szimonetta két szép átlövésgólt lőtt: "Nagyon vártuk már az év első meccsét, sokat dolgoztunk az elmúlt időszakban. Ez meg is látszott a pályán, a jövő hét végére magas szintre kell eljutnunk."

Bakó Botond így látta a meccset: "Az első ötven percig tartani tudtuk a lépést az ETO-val, utána elfáradtunk, és buta hibákat vétettünk, amelyet az ellenfél kíméletlenül megtorolt."
Hozzászólások