Keresés
12O
Győr
2017.11.22., szerda (Cecília)
  • Főoldal
  • Sport
  • Semmisnek tekintik a magyar úszok riói eredményét

Semmisnek tekintik a magyar úszok riói eredményét

Erdélyi József Attila- 2016.08.12. 11:29
157
Más­hogy ér­tel­me­zik a sza­bályt a szer­ve­zők, mint a ma­gya­rok. Fel­leb­be­zett a csa­pat­ve­ze­tés. - közölte a ripost.hu, a távirati irodára hivatkozva.

Bohus Richárd, Kozma Dominik, Takács Krisztián és Holoda Péter (b-j) a 2016-os riói nyári olimpia 4X100 méteres gyorsváltó versenyszámának előfutama után a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában.
Forrás:MTI Fotó: Kovács Tamás

Két magyar férfi gyorsúszó váltót zártak ki utólag a riói olimpián. A csapatvezetés fellebbezett, hiszen szerintük kétes értelmezése van a szabályoknak.

A Bohus Richárd, Kozma Dominik,, Takács Krisztián, Holoda Péter összeállítású 4x100-as csapat a vasárnapi előfutamok során 3:15.21 perces országos csúccsal 12. lett, valamint a Bernek Péter, Kis Gergő, Grátz Benjamin és Kozma Dominik alkotta négyes a legrosszabb, vagyis a 16. időt (7:18.51 p) érte el a keddi előfutamában.

Az utólagos diszkvalifikálás oka, hogy nem szerepeltek bennük a csak a váltóra nevezett úszók, így bizony akadtak olyan magyarok is, akiket ugyan kivittek, de nem neveztek az olimpián - közölte a ripost.hu.

Az úszószövetség tájékoztatásában kitér arra, hogy a szabály nem egyértelműsíti, hogy ez a kitétel az előfutamokra is vonatkozik, nemcsak a döntőre.


Hozzászólások