Keresés
-18O
Győr
2020.12.02., szerda (Melinda, Vivien)
  • Főoldal
  • Sport
  • Sikerült! Harmadszor Bajnokok Ligája-győztes a Győr!

Sikerült! Harmadszor Bajnokok Ligája-győztes a Győr!

Offmedia- 2017.05.07. 19:48
3635
A győri kézislányok hosszabbítás után 31-30-ra győzték le a Vardart. Ma 22.30-tól közös ünneplés a Dunakapu téren!

Ismét hosszabbításra került sor a döntőben, akárcsak tavaly, de ezúttal egészen más lett a vége... A Győri Audi csapata a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében előbb a Buducsnoszt együttesét az elődöntőben, majd a fináléban a Vardart győzte le, és megszerezte harmadik elsőségét a sorozatban.

A győri lányok tavaly a román Bukarest ellen ugyancsak hosszabbítást játszottak a döntőben, de akkor a heteseket az ellen értékesítette jobban. Most ugyancsak hosszabbítás lett, de a magyarok örülhettek. A rendes játékidő félidejében 15-12-re vezetett a Győr, majd 60 perc után 26-26-ot mutatott az eredményjelző. A hosszabbításban végig inkább Görbiczéknek állt a zászló. Két perccel a vége előtt kettővel vezettek Ambros Martín tanítványai, de egy hetessel közelebb jött a Buducsnoszt. Ám a hátralévő időben taktikusan játszottak a magyarok, és megérdemelten őriztek meg egy gólt az előnyükből. 2013 és 2014 után tehát újra BL-első a Győr!

A gólkirály Andrea Penezic lett, az MVP pedig Nycke Groot!

Ambros Martin az ETO honlapjának„Szeretnék először is gratulálni a csapatomnak, és természetesen a Vardarnak is. Remekül játszottak nem csak ma, hanem tegnap is. A hosszabbítás alkalmával természetesen eszembe jutott a tavalyi év döntője, de csak arra koncentráltam, mi van előttünk, mi vár ránk most, az adott pillanatban. Újra megcsináltuk, nagyon boldog vagyok.”

A Budapestről hazatérő lányokat ma este várhatóan 22:30 körül közösen ünnepelhetjük a Dunakapu téren, ahol a város nevében Borkai Zsolt polgármester köszönti a bajnokokat!

Női kézilabda Bajnokok Ligája, négyes döntő, Budapest

Az 1. helyért:

Győri Audi KC - Vardar Szkopje (macedón) 31-30 - hosszabbítás után

Papp László Budapest Sportaréna, 12 000 néző. V: Christiansen, Hansen (dánok)

Győr: GRIMSBÖ – Bódi 2, N. MÖRK 6, GROOT 6, Broch 2, Amorim 3, GÖRBICZ 7 (3). Csere: Kiss É. (kapus), TOMORI 3, Knedlíková 2, Al-Gaui, Hársfalvi. Edző: Ambros Martín

Vardar: Leynaud – RADICSEVICS 4, Lazovics 1, LEKICS 4, Covic, Penezic 4, Mavsar 3 (1). Csere: Szuszlina, Pessoa (kapusok), LACRABERE 6 (3), ALTHAUS 6, Herrem 2, Hmirova, A. Klikovac.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4

Az elődöntőben:

Győri Audi KC - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 26-20

Hozzászólások